Cxense Display
1

Foredrag ved Bjørn Tore Rosendahl (Arkivet) om Jon Michelet 1944-2018 Krigsseilerne

Jon Michelets romanepos "En sjøens helt" om skogsmatrosen Halvor Skramstad, har berørt det norske folk på en helt spesiell måte. Bøkene skildrer hendelser og gir liv til erfaringer som representerer de aller fleste krigsseileres ulike historier og skjebner, og har også bidratt til at skammen flere har kjent over en far eller bestefar som ikke taklet livet så godt, for mange er gjort om til stolthet.

Gjennom sitt sterke engasjement for krigsseilerne og brede kontakt med hundrevis av etterkommere av krigsseilere, mottok Jon Michelet brev, bilder, dagbøker og beretninger som dokumenterte krigsseilernes liv. Michelet så at dette var en type kildemateriale som måtte sikres for ettertiden, og tok initiativet til at Norsk senter for krigsseilerhistorie ble etablert ved Arkivet freds- og menneskerettighetssenter i Kristiansand.

Bjørn Tore Rosendahl jobber til daglig ved Arkivet og er kjent for sine skarpe og gode foredrag, blant annet om Jon Michelet sitt arbeid med krigsseilerhistorien.

I sammenheng med dette foredraget får vi også besøk av Krigsseilerutstillingen, som vil bli hengende i festsalene på kulturhuset over en periode. Mer informasjon om dette kommer.

_
_
_